Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Huizen

Energielabel in 2021 een stuk duurder

Als starter is het niet eenvoudig om een huis te kopen. Het aanbod is beperkt, de prijzen zijn hoog. Toch is er vaak meer mogelijk dan je denkt. Zeker nu er vanaf 2021 enkele belangrijke veranderingen zijn. Wij zetten het voor je op een rij.

By
Michel de Bruijn
on
March 29, 2021

De Vereniging Eigen Huis (VEH) is al vanaf het begin kritisch op dit plan. Volgens de belangenorganisatie van huiseigenaren is het nieuwe energielabel veel duurder maar niet echt beter. De Tweede Kamer heeft de minister gevraagd de invoering uit te stellen. Maar volgens Ollongren kan dat niet, omdat dit in strijd zou zijn met de Europese regels.

Energiedeskundige

Het nieuwe energielabel gaat waarschijnlijk zo’n €190 kosten. Nu betaal je nog enkele euro’s tot maximaal een paar tientjes voor een energielabel. De prijsstijging komt door de nieuwe werkwijze: vanaf volgend jaar moet er een energiedeskundige bij je langskomen. En daar betaal je fors voor.

Nog dit jaar aanvragen

Ben je van plan om je huis ergens in de komende jaren te verkopen? Dan is het slim om nog dit jaar een energielabel aan te vragen. Dat kan via deze webpagina. Het label is tien jaar geldig, ook als er volgend jaar een nieuwe variant komt.

Over het energielabel

Bij verkoop van een huis is de eigenaar verplicht om een geldig energielabel te overleggen aan de koper. Die kan dan zien hoe energie(on)zuinig het huis is. Zo kan de koper een inschatting maken van de energiekosten en besluiten om bepaalde energiebesparende maatregelen te nemen. Heb je geen geldig energielabel? Dan riskeer je een boete van € 170.

Recente Blogs

Read More

Hypotheek voor starters in 2021: dit moet je weten

Als starter is het niet eenvoudig om een huis te kopen. Het aanbod is beperkt, de prijzen zijn hoog. Toch is er vaak meer mogelijk dan je denkt. Zeker nu er vanaf 2021 enkele belangrijke veranderingen zijn. Wij zetten het voor je op een rij.

Lees meer
Read More

Hypotheek 2021: de belangrijkste veranderingen op een rij

Zoals elk jaar verandert er ook in 2021 weer het nodige aan de hypotheekregels. De belangrijkste hebben we in dit artikel voor je verzameld.

Lees meer
Read More

Mogelijke dip voor woningmarkt in 2021 en 2022

Uit een kwartaalbericht Woningmarkt van de Rabobank wordt een dip verwacht voor de komende twee jaar. De corona crisis zal zorgen voor een oplopende werkeloosheid. Hierdoor zal naar verwachting de vraag naar woningen zakken.

Read more
Read More

Ondanks corona crisis blijven studenten huren

Momenteel wordt er geen fysiek onderwijs meer gegeven op universiteiten en hogescholen. Hierdoor worden de studentenkamers over het algemeen overbodig. Toch hebben veel studenten hun huur nog niet opgezegd.

Read more
Read More

Hoe bepaal je de vraagprijs van een woning

In de huidige markt in Amsterdam is het erg belangrijk om een goede vraagprijs voor een woning te hanteren. Als stelregel kunnen we hanteren dat de vraagprijs ambitieus dient te zijn; er mogen best kijkers zijn die de woning te hoog geprijsd vinden.

Read more